Moja internetowa książka kucharska, dzięki niej zawsze i wszędzie mam dostęp do swoich ulubionych i sprawdzonych przepisów... nigdy nie zaleję ich kawą ani nie zniszczę.
Blog Kulinarny - rozwiązanie idealne!

13 listopada 2008

Czekoladowe babeczki z orzechami


Można by nawet rzec, iż są to baaaardzo czekoladowe babeczki z orzechami :) Z okazji naszego wspaniałego orzechowego tygodnia, pomyślałam sobie, że takie muffinki będą idealne. Są pyszne, mięciutkie, mają chrupiącą skórkę i cudownie wilgotny środek ;D

Składniki na 12 babeczek:
70g drobno posiekanych orzechów
125g mąki
125g cukru
125g miękkiego masła
25g kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody spożywczej
kilka kropli aromatu śmietankowego
2 jajka

Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy ze sobą, aż składniki się połączą, ale nie za długo :) Masę nakładamy do foremek na babeczki. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180oC.
Czy może być coś prostszego i szybszego w przygotowaniu??? Zapewniam, że znikają równie szybko, a możne nawet jeszcze szybciej :D

Smacznego!

1 komentarz:

majana pisze...

Mniam, jakie czarniutkie! :) Pyszności :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails