Moja internetowa książka kucharska, dzięki niej zawsze i wszędzie mam dostęp do swoich ulubionych i sprawdzonych przepisów... nigdy nie zaleję ich kawą ani nie zniszczę.
Blog Kulinarny - rozwiązanie idealne!

15 grudnia 2008

Lody bananowe


W zeszłym tygodniu zrobiłam lody bananowe, jednak z powodu pisania pracy inżynierskiej (już ukończona) i zaliczania ćwiczeń nie miałam czasu zapisać przepisu.

Składniki:
6 dojrzałych bananów
125 ml miodu
1 łyżeczka cukru waniliowego
80 ml śmietany 30%
szczypta soli

Banany kroimy w plasterki i wkładamy w torebkę i do zamrażalnika na minimum 5 godzin lub na całą noc. Zamrożone banany miksujemy z miodem, cukrem waniliowym, śmietaną i solą, aż uzyskamy gęstą i aksamitną masę. Przelewamy do pojemniczka i mrozimy przez 1-2 godziny. Następnie nakładamy do pucharków i gotowe :)

Smacznego :)

2 komentarze:

Notme pisze...

ŻYCZĘ WESOŁYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT!
( ^_^ )

Pozdrawiam serdecznie! :)

majana pisze...

Wesołych Swiąt Bożego Narodzenia zyczę !
:)))
Pozdrawiam.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails