Moja internetowa książka kucharska, dzięki niej zawsze i wszędzie mam dostęp do swoich ulubionych i sprawdzonych przepisów... nigdy nie zaleję ich kawą ani nie zniszczę.
Blog Kulinarny - rozwiązanie idealne!

25 stycznia 2009

Fioletowe muffinki

Nie ma to jak zapobiegliwość i oszczędność w użytkowaniu zamrożonych zapasów owoców. Dzięki temu mogłam zastosować to cudowne połączenie smaku jagódek i migdałowych płatków, skutkiem były wspaniałe w smaku i kolorze babeczki :)

Składniki:
300g mąki
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
2 jajka
1 szklanka jogurtu naturalnego
1/3 szklanki oleju
1 szklanka jagód
1/2 szklanki płatków migdałowych
kilka kropli aromatu śmietankowego

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce łyżką. Nakładamy do foremek wyłożonych papilotkami lub wysmarowanych masłem do 2/3 ich wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200oC i pieczemy 20 minut.

Smacznego :)

2 komentarze:

majana pisze...

Nie ma to jak jagody z płatkami migdałowymi, Swietne połączenie! Pyszne muffiny:))

Olciaky pisze...

Oj kusisz tymi jagodami.
Nie ma to jak jagodowy aromat w Styczniu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails